Karanténpékség #7 – Szénay Márta

Az első járványhullám óta szinte mindig saját sütésű kenyeret eszünk. Rájöttünk, így jobban tudjuk szabályozni, hogy csak annyi kenyér legyen, ami el is fogy, ne kelljen kidobni. És persze a saját az nagyon finom és mindig friss. Korábban nem fotóztuk őket, de a pár napja készült napraforgómagos, teljes kiőrlésű kenyérről van egy kép. A kalácsokat, kifliket, bucikat a kislány unokákkal készítettük.

Fotók: Szénay Márta


A fenti képes beszámoló a Kenyérsütés című Házi feladat-projektre érkezett, amelynek felhívása így hangzott: „A tavaszi karanténidőszak emblematikus tevékenysége az otthoni kenyérsütés volt (zsemlét, cipót, kiflit is beleértve). Ha túl vagy rajta, s lefényképezted, kérjük a fotóját; akár többet, ha többször is megtörtént. Ha még nem került sorra, örülnénk, ha belevágnál még a fesztivál előtt, s küldenél fotót a végeredményről. Ha tartozik hozzá történet, azt is örömmel várjuk.”